Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ Οι περιπέτειες Ενός Διστακτικού Μεσσία RICHARD BACH
February 14, 2013
«ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ» Δρ. Δανέζης Μάνος Απόσπασμα συνέντευξης του περιοδικού “ΑΒΑΤΟΝ”(τευχ.104)
February 17, 2013

                                        Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

                                        Πριν την παρατήρηση
                                        Κύμα, Διάχυτο πέρα από χώρο και χρόνο
                                       (Εύρος πιθανοτήτων)
                                       Εξω-υλικό, εξω-τοπικό… Στη σφαίρα του νου
                                       Την στιγμή της παρατήρησης
                                        Σωματίδιο
                                        Χωροχρονικό γεγονός
                                        Εντοπικό
                                        Στη σφαίρα του υλικού
    Δείτε τη μαγεία αυτής της κατάστασης! Είναι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της προσοχής μας που υλοποιεί από το πεδίο όλων των δυνατοτήτων ένα συγκεκριμένο εύρος πιθανοτήτων. Στην ουσία, το σύνολο της υλικής δημιουργίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο εαυτός που βιώνει τον εαυτό του μέσα από διαφορετικούς τρόπους προσοχής πάνω στην υπόστασή του.
    Εάν η προσοχή μας είναι διασπασμένη, τότε και εμείς θα είμαστε διασπασμένοι. Εάν η προσοχή μας είναι στραμμένη στην ολότητα, τότε είμαστε η ολότητα.
    Ο σοφός των Βεδών λέει, ‘’Έχε την προσοχή σου σε αυτό που είναι και βλέπε την πληρότητά του κάθε στιγμή. Η παρουσία του Θεού είναι παντού. Χρειάζεται μόνο να την αγκαλιάσεις συνειδητά με την προσοχή σου’’.
    Κατανοείστε την ενότητα πίσω από κάθε διαφοροποίηση. Η ενωτική συνειδητότητα είναι μία κατάσταση φωτισμού όπου διαπερνάμε τη μάσκα της ψευδαίσθησης που δημιουργεί διαχωρισμούς και τμηματοποιήσεις. Πίσω από τον φαινότυπο του διαχωρισμού είναι ένα ενοποιημένο πεδίο ολότητας. Εδώ ο σοφός και το σκηνικό είναι ένα.
       Έχουμε την εμπειρία της ενωτικής συνειδητότητας όταν αγαπάμε, όταν είμαστε μαζί με τη φύση ατενίζοντας τα αστέρια ή όταν περπατάμε στην παραλία, όταν ακούμε μουσική, όταν χορεύουμε, διαβάζουμε ποίηση, προσευχόμαστε και όταν είμαστε στη σιωπή του διαλογισμού.
    Στην ενωτική συνείδηση, γλιστράμε μέσα από τους φραγμούς του χρόνου πάνω στην αυλή της αιωνιότητας όπως όταν λέμε, ‘’Η ομορφιά του βουνού μου πήρε τη μιλιά’ ο χρόνος είχε παγώσει’’. Εκείνη τη στιγμή εσείς και το βουνό ήσασταν ένα. Σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο συνειδητότητας, γνωρίζουμε ότι εσείς, εγώ, το βουνό και οτιδήποτε άλλο είμαστε η ίδια Οντότητα με διαφορετική εμφάνιση. Αυτή είναι η κατάσταση της αγάπης – όχι σαν συναίσθημα, αλλά σαν η υπέρτατη αλήθεια, στην καρδιά του συνόλου της Δημιουργίας.
                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *