Πώς να βρω την χαρά στη ζωή μου;

Τι είναι το Τρίτο Μάτι και τι συμβαίνει όταν «βλέπει»;
September 21, 2012
Τέταρτο Ενεργειακό Κέντρο Το κέντρο της καρδιάς
September 24, 2012

Πώς να βρω την χαρά στη ζωή μου;
Πώς να βρω την χαρά στη ζωή μου;
Όταν βρίσκομαι σε κατάσταση χαράς, αγάπης και ευγνωμοσύνης προσελκύουμε υψηλές δονήσεις ενέργειας, όχι μόνο προς εμάς αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας.
Είναι μεταδοτικό! Όταν είμαστε σε αυτήν την κατάσταση ακτινοβολούμε και γειώνουμε όλη αυτήν την ενέργεια της θεϊκότητάς μας και ενεργοποιούμε από την νάρκη όλη μας την ύπαρξη και το DNA μας!
 Έτσι είμαστε εκεί που ο Θεός θέλει να είμαστε, είναι θείο και αναφαίρετο δικαίωμα μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό εδώ στη γη για να κάνουμε από το να αφήσουμε την ροή της αγάπης, χαράς, ειρήνης και συμπόνιας να κυκλοφορήσει στην ύπαρξή μας. Για να μπορέσουμε πραγματικά και να επιτρέψουμε να βιώσουμε τη χαρά στη ζωή μας, πρέπει πρώτα να έρθουμε σε επαφή με την αξία και την ουσία της ύπαρξής μας ως μια σπίθα εξατομίκευσης του Θεού. Όταν αναγνωρίζουμε την αλήθεια της ύπαρξής μας, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να επουλώσει τις πληγές που βρίσκονται στο συναισθηματικό σώμα μας και να λάβει την κυριαρχία πάνω στο μυαλό και το εγώ και να συνδεθούμε με το Θεό- Εαυτό μας σε μια πραγματική κατάσταση χαράς, που θα προκύπτει από την ύπαρξή μας.
Δεν μπορούμε να βρούμε τον δρόμο μας στη χαρά και να υποκρινόμαστε ότι αισθανόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ενώ αρνούμαστε και ενώ καταστέλλουμε τα αρνητικά συναισθήματα μας και τα τραύματα που κυκλοφορούν στα πεδία της ενέργειας μας.
Η μετατόπιση στις σκέψεις μας έχει άμεση επίδραση σε ό,τι φέρνουμε στη ζωή μας, αλλά θα πρέπει να αυξήσουμε παράλληλα και την δόνηση μας, προκειμένου να προσελκύσουμε  ό,τι οι περισσότερο επιθυμούμε. Τα πυκνά συναισθήματά μας   μειώνουν την ενέργειά μας και μειώνοντας τις δονήσεις μας μπλοκάρουμε από την επίτευξη της υψηλότερης έκφρασης της χαράς μας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν ζούμε σε ευθυγράμμιση με την αλήθεια της ύπαρξής μας.


Για να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τις δονήσεις της  ενέργειας μας θα πρέπει πρώτα να έρθουμε σε επαφή με όλα τα συναισθήματά μας χωρίς να τα κρίνουμε. Όταν αισθανόμαστε τα συναισθήματά μας, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αποκτήσει μια συναισθηματική σύνδεση με την εσωτερική ύπαρξή μας και να βρούμε υποστήριξη από μέσα μας. Από εμάς τους ίδιους.
Η εσωτερική ύπαρξή μας, η ψυχή μας, μας αγαπάει άνευ όρων και μας συνδέει με την εσωτερική ηρεμία μας!
Εσωτερική ηρεμία είναι όταν εμείς “γνωρίζουμε” ότι είμαστε πολύτιμοι και αγαπημένοι και δεν έχουμε πλέον να αναζητήσουμε κάτι έξω από τον εαυτό μας για να καθορίσει αυτό  την ευημερία μας, την καλοσύνη μας, την αξία του εαυτού μας. Όταν πραγματικά αποδεχθούμε και να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, εμείς οι ίδιοι μπαίνουμε σε ένα ιερό χώρο τιμώντας την αξία και την ουσία της ύπαρξής μας.
Κρατώντας αυτό τον ιερό χώρο για τους εαυτούς μας, μας βοηθά να σηκώσουμε τα πέπλα του πόνου σε μια στιγμή μοναδική,  βοηθώντας έτσι την ύπαρξή μας να γίνει όλο και πιο συνδεδεμένη με το πνεύμα μας και να γεμίσουμε με τη θεϊκή ουσία του Πνεύματος μας.

Όταν συμβεί αυτό, η αυξημένη ροή της θείας πνευματικής ενέργειας που ρέει μέσω του συστήματός μας από τον Θεό, στον εαυτό μας θα διαλύσει όλα τα  συναισθηματικά μπλοκαρίσματά μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε μια αυθεντική έκφραση της χαράς, της αγάπης, της ειρήνης και τη συμπόνια για τους εαυτούς μας και τον υπόλοιπο πλανήτη.

Οι πεποιθήσεις μας επηρεάζουν επίσης πάρα πολύ το επίπεδο των δονήσεων μας. Κάθε ένας από εμάς είναι σε ένα ταξίδι προς την ολότητα όπου θα θεραπεύσει την πεποίθησή μας ότι είμαστε χωρισμένοι από το Θεό. Βασικές πεποιθήσεις μας  ότι θα πεταχτούμε έξω από τον Κήπο της Εδέμ, ότι θα χωριστούμε από τη Βασιλεία του Θεού και ότι έχουμε γεννηθεί μέσα  στην αμαρτία,  μας κρατά από την πρόσβαση σε μια αυθεντική, αληθινή χαρά. Η χαρά δεν μπορεί να επιβληθεί! Η χαρά είναι μια κατάσταση της ύπαρξης μας και αν δεν ζούμε την αλήθεια της ύπαρξής μας, η χαρά δεν μπορεί ποτέ να εκφραστεί πλήρως. 

Πολλοί από εμάς έχουν ζήσει μια ψεύτικη χαρά που βασίζεται σε ψεύτικα συστήματα πεποιθήσεων  και σε τεχνάσματα του μυαλού μας και του εγώ. Πέσαμε στις παγίδες της αποδυνάμωσης  και ξεχάσαμε πόσο απίστευτα μοναδικοί είμαστε σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάθε ένας από εμάς είναι πολύτιμος και μοναδικός! Έχουμε ξεχάσει ποιοι είμαστε, γιατί στραφήκαμε μακριά από το πνευματικό κέντρο μας, την ψυχή μας, η οποία ήταν πάντα πλήρως συνδεδεμένη με τον Θεό – εαυτό μας.
Αφήσαμε την ψεύτικη χαρά μας να καλύψει και να εξαφανίσει την αυθεντική χαρά μας, επιτρέποντας στους εαυτούς μας να τρέφεται πνευματικά από υλικές καταστάσεις και να αρνηθούμε εντελώς τη σημασία της πνευματικότητας μας! Ο υλικός πλούτος, δεν είναι ο πνευματικός πλούτος!
Οι ψυχές μας διψούν για την αφθονία και την χαρά της ζωής που μόνο το Πνεύμα μας μπορεί να μας χαρίσει και εξασφαλίσει!

Με άπειρη αγάπη
Namaste
Ζηζή Πατεράκη
Spiritual Teacher


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *