“Θέλω μια ασφαλή ζωή που να ανταποκρίνεται σε νόμους συμμόρφωσης ή θέλω μια αυθεντική ζωή;”

Γιατί ερωτεύεσαι; Για ποιό λόγο ερωτεύεσαι;
September 15, 2012
Τι είναι το Τρίτο Μάτι και τι συμβαίνει όταν «βλέπει»;
September 21, 2012

“Θέλω μια ασφαλή ζωή που να ανταποκρίνεται σε νόμους συμμόρφωσης ή θέλω μια αυθεντική ζωή;”


Το μεγαλύτερο δώρο που μας έδωσε ο Θεός είναι η ελευθερία της βούλησης και της ελεύθερης 
επιλογής. 

Όλοι μας έχουμε την επιλογή για να δημιουργήσουμε τη ζωή μας ή από ένα μέρος του φόβου ή από ένα μέρος της αγάπης. 
Δυστυχώς, πολλοί από εμάς κάνουν επιλογές από ένα μέρος του φόβου. 
Ζούμε με τον φόβο ότι ποτέ δεν έχουμε αρκετά ή ότι δεν είναι αρκετά και ζούμε με το φόβο ότι πληγώνουμε  κάποιου άλλου τα συναισθήματα ή ότι κάνουμε είναι λάθος. 
Επιτρέπουμε σε άλλους ανθρώπους να μας επιβάλλουν τις απόψεις, τις πεποιθήσεις και τις αλήθειες τους και τις κάνουμε δικές μας. 
Εμείς επιλέξαμε να δώσουμε την δύναμη μας μακριά και έχουμε χάσει την επαφή με την ουσία της αληθινής ύπαρξής μας,  αποσυνδέοντας τους εαυτούς μας από τη δική μας διαισθητική εσωτερική καθοδήγηση. 
Έχουμε γίνει σαν τα πρόβατα σε ένα κοπάδι , παρόλο που η αγέλη και ο επικεφαλής πηγαίνουν κατ ‘ευθείαν στο γκρεμό. 
Το ερώτημα που πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας είναι τώρα, “Θέλω μια ασφαλή ζωή που να ανταποκρίνεται σε νόμους συμμόρφωσης ή θέλω μια αυθεντική ζωή;”
Για να ζήσω τη δική μου αλήθεια πρέπει να πάρω το χρόνο, να εξετάσω τη ζωή μου, να αποδεχθώ την προσωπική ευθύνη για τις επιλογές μου και να γίνω ενεργός όταν παρατηρώ ότι  είμαι έξω από την ευθυγράμμιση με το Θεό και τον εαυτό μου. 
Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα ​​από τον κανόνα και να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να μην παρασυρθούμε από την προσωπική στασιμότητα γιατί επιτρέπουμε σε άλλους να παίρνουν αποφάσεις για εμάς. 
Πρέπει να πάρουμε την προσωπική ευθύνη για τα όσα συνέβησαν και θα συμβούν στη ζωή μας. 
Από αυτή τη στιγμή προς τα εμπρός θα πρέπει να δηλώσουμε την κυριαρχία μας ως ένα θεϊκό ον. Είμαστε ο Θεός σε δράση και είμαστε οι κυρίαρχοι της ζωής μας. 
Πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε τις επιλογές μας εξουσία μέσα από την καρδιά μας, όχι το μυαλό μας και θα είμαστε πάντοτε  προς τη σωστή κατεύθυνση. 
Ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την κατάσταση της ζωής του και να γίνει MASTER στη δημιουργία αυτού που θέλουμε. 
Ό, τι συμβαίνει σε μας είναι εκεί για την ανάπτυξη της δικής μας ψυχής. Υπάρχουν διδάγματα και ένα βαθύτερο νόημα να ανακαλυφθεί ακόμα και στις πιο προβληματικές εκδηλώσεις. 
Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για ό, τι συμβαίνει σε μας και να σταματήσουμε, αποφεύγοντας τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να εξελιχθούμε σε ένα δυναμικό ον με  υψηλότερη ψυχική δόνηση.
[[]][[
  
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να θέσουμε σε γνώση μας, τους πολλούς τρόπους με τους οποίους δημιουργούμε τις τρέχουσες συνθήκες της ζωής μας:

Οι προ-γέννηση συμβάσεις ή διαγράμματα που δημιουργήθηκαν με την ψυχή των συντρόφων και την  ψυχή μας για να βοηθήσουμε ο καθένας από εμάς να εξισορροπήσει το κάρμα μας και να μάθουμε συγκεκριμένα μαθήματα που πρέπει να κατακτηθούν. Θυμηθείτε, το κάρμα δεν είναι τιμωρία!
 Όταν το κάρμα μας παρουσιάζει τον εαυτό του, να αναγνωρίσουμε για οτι είναι …. ενέργειες από το παρελθόν που αναζητούν την ισορροπία μας στην παρούσα κατάσταση, στην ημέρα μας.
 Αυτή είναι μια ευκαιρία για τη θεραπεία και όσο πιο γρήγορα μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα έξω από την αντοχή μας και προχωρήσουμε με ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που παρουσιάστηκε, θα δημιουργήσουμε την ισορροπία μέσα στην ψυχή μας, και τόσο πιο εύκολα η διαδικασία αυτή θα γίνει.

Όσο τα ασυνείδητα συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορές που είναι αποθηκευμένες στο υποσυνείδητο μυαλό μας μένουν εκεί χωρίς να τα παρατηρώ, τόσο το εγώ μας και η σκιά μας ευδοκιμεί σε αυτά τα καταπιεσμένα και απορρίπτουμε τις πτυχές της ύπαρξής μας. 
Αν συνεχίσουμε να αρνιόμαστε ότι υπάρχουν αυτές οι «αποσπασματικές επιμέρους προσωπικότητες” θα συνεχίζουμε να φέρνουμε ανεπιθύμητες εμπειρίες στη ζωή μας και θα  μας αναγκάζει η ίδια η ζωή να τις αναγνωρίσουμε, να τις  αποδεχθούμε και να τις θεραπεύσουμε.
ΝΑΜΑΣΤΕ
Με άπειρη ΑΓΑΠΗ

Ζηζή Πατεράκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *