Σεξ και Διαλογισμός! OSHO

Εκκρεμότητες…τις τακτοποιώ με την Ευγνομωσύνη
September 11, 2012
Γιατί ερωτεύεσαι; Για ποιό λόγο ερωτεύεσαι;
September 15, 2012

Σεξ και Διαλογισμός! OSHO


“Πόσο συχνά πρέπει κανείς να απολαμβάνει το σεξ,
ώστε να βοηθάει και να μην εμποδίζει τη διαδικασία
του διαλογισμού;

Η
 ερώτηση γίνεται επειδή συνεχίζουμε να μην κα­ταλαβαίνουμε. Η δική σου σεξουαλική πράξη και η ταντρική σεξουαλική πράξη είναι κατά βάση τελείως διαφορετικές.
Η δική σου σεξουαλική πράξη είναι ανακούφιση. Είναι όπως όταν ανακουφίζεσαι με ένα καλό φτάρ- νισμα. Η ενέργεια πετιέται προς τα έξω κι εσύ ξαλα­φρώνεις. Είναι καλό, είναι θεραπευτικό, σε βοηθάει να χαλαρώσεις, αλλά τίποτα περισσότερο — δεν είναι δημιουργικό.
Η ταντρική σεξουαλική πράξη είναι διαμετρικά αντί­θετη. Δεν ανακουφίζεσαι, δεν πετάς την ενέργεια προς τα έξω. Παραμένεις μέσα στην πράξη χωρίς εκσπερ­μάτωση, χωρίς να πετάς την ενέργεια προς τα έξω. Παραμένεις μέσα στην πράξη, ενωμένος, όπως όταν βρίσκεσαι στην αρχή τής πράξης, όχι στο τέλος της. Αυτό αλλάζει την ποιότητα. Τότε, όλη η ποιότητα είναι διαφορετική.
Προσπάθησε να καταλάβεις δύο πράγματα. Υπάρ­χουν δύο τύποι οργασμού. Ο ένας τύπος είναι ο γνω­στός. Φτάνεις στην κορυφή τής διέγερσης. Τότε δεν μπορείς να πας μακρύτερα. Έχει έρθει το τέλος.
Η διέγερση φτάνει σε ένα σημείο, που γίνεται χωρίς τη δική σου θέληση. Η ενέργεια πηδάει μέσα σου και βγαίνει έξω. Ανακουφίζεσαι από αυτήν, ξαλαφρώ­νεις. Το βάρος έχει πεταχτεί. Μπορείς να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς.
Το χρησιμοποιείς σαν ηρεμιστικό. Είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό. Θα ακολουθήσει ένας καλός ύπνος  αν ο νους σου δεν είναι φορτωμένος από τη θρησκεία. Αλλιώς, ακόμη και το ηρεμιστικό έχει καταστραφεί.
Αν ο νους σου δεν είναι φορτωμένος από τη θρη­σκεία, μόνο τότε μπορεί το σεξ να είναι ηρεμιστικό.
Αν νιώθεις ένοχος, ακόμη κι ο ύπνος σου θα είναι ταραγμένος. Θα νιώθεις κατάθλιψη, θα αρχίσεις να κατηγορείς τον εαυτό σου και θα αρχίσεις να κάνεις όρκους ότι δεν θα το επιτρέψεις άλλη φορά στον εαυτό σου. Ύστερα, ο ύπνος σου θα γίνει εφιάλτης.
Αν είσαι φυσικός και δεν είσαι πολύ φορτωμένος από τη θρησκεία και την ηθική, μόνο τότε μπορεί το σεξ να χρησιμοποιηθεί σαν ηρεμιστικό. Αυτός είναι ο ένας τύπος οργασμού, το να φτάνεις στην κορυφή της διέγερσης.”

NAMASTE
Zizi Pateraki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *