Ζηζή Πατεράκη: Τρόποι για να απαλλαγείτε από τις προσκολλήσεις (μέρος β’)

Light Of Andromeda: ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΣΤΑΡ 16/5/2012
May 17, 2012
Ζηζή Πατεράκη: Προσκολλήσεις. Έχω; Πώς να με εμπιστεύομαι περισσότερο; (μέρος α’)
May 22, 2012

Ζηζή Πατεράκη: Τρόποι για να απαλλαγείτε από τις προσκολλήσεις (μέρος β’)

1. Κάντε οχτάρια. Όρθιοι ή καθιστοί, φανταστείτε ένα κύκλο χρυσού φωτός πάνω στο έδαφος, γύρω από εσάς, με περιφέρεια όσο πιάνουν τα χέρια σας σε έκταση. Τώρα οραματιστείτε το αντικείμενο της προσκόλλησής σας απέναντι σας, μέσα στο δικό του χρυσό κύκλο φωτός, ο οποίος αγγίζει αλλά δεν καλύπτει καθόλου το δικό σας. Έπειτα δείτε ένα λεπτό ρεύμα μπλε φωτός νέον να σχηματίζει τον αριθμό οκτώ ακριβώς μέσα στους κύκλους: αρχίζοντας από το σημείο όπου συναντώνται οι δύο κύκλοι, πρώτα ρέει γύρω από τον απέναντι κύκλο με την κατεύθυνση των δεικτών του ρολογιού και μετά περνά στο δικό σας κύκλο και συνεχίζει αντίθετα από τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Δείτε το φως να κινείται γρήγορα γύρω από το “8” για ένα με δύο λεπτά. Έπειτα σταματήστε. Κάντε το αυτό δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες και θα διαπιστώσετε ότι απελευθερώνεστε από τις σχέσεις σας με το πρόσωπο ή το αντικείμενο αυτό.
2.Κάντε το να εξαφανιστεί. Δείτε το αντικείμενο της προσκόλλησής σας απευθείας μπροστά στα μάτια σας. Εξετάστε το πλήρως και προσεκτικά. Δείτε την υφή του, την έντασή του, τις καμπύλες του, τις ιδιότητες του. Έπειτα δείτε το αντικείμενο να απομακρύνεται Παρατηρήστε καθώς γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτο και απόμακρο, καθώς γίνεται μια κηλίδα στον ορίζοντα. Με ένα γρήγορο στρίψιμο του καρπού σας κλείστε τη νοερή αυτή εικόνα – σαν την κουκκίδα που εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης όταν κλείνετε τη συσκευή. Γρήγορα περάστε στις καθημερινές σας ασχολίες, χωρίς να επανεξετάσετε ή να αναβιώσετε την άσκηση αυτή. Τελειώστε μια για πάντα μ’ αυτή.
Ποιες υποσχέσεις έχετε δώσει και δεν έχετε κρατήσει; Τι είναι αυτό που δεν έχετε πει ακόμη σε κάποιον πολύ σημαντικό για σας; Ποια είναι εκείνα τα πράγματα που έπρεπε να έχετε κάνει εδώ και αιώνες; Ποιες ντουλάπες, συρτάρια και δωμάτια θα πρέπει να οργανώσετε κάποια ημέρα σύντομα; Ποια γραφική δουλειά μένει καιρό τώρα στον πάτο του συρταριού σας; Ποιες επισκευές έχετε αναβάλει; Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες, ότι δε θα αργήσετε να απαντήσετε στις ερωτήσεις αυτές στην πραγματικότητα τις έχετε στην άκρη της γλώσσας σας. Αυτό επειδή είναι ακριβώς στην άκρη της συνείδησής σας – και αυτός είναι ο καλύτερος λόγος για να σπρώξετε την ολοκλήρωση στην πρώτη θέση των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε.
.Σαν τους απλήρωτους λογαριασμούς που επανέρχονται κάθε μήνα, οι εκκρεμότητες είναι μπελάς. Καταναλώνουν όλη σας την προσοχή και γεμίζουν αταξία το χώρο σας. Σας αποτρέπουν από το να είστε πλήρως στο παρόν , σας δένουν στο παρελθόν με τύψεις και ενοχές και στο μέλλον με το φόβο ότι θα ορθώσουν το τρομερό ανάστημά τους. Ενώ μπορεί να είστε σε θέση να βάλετε συνειδητά στην άκρη τις εκκρεμότητες, αυτές υπάρχουν στο ασυνείδητο σας, κραυγάζοντας να πάρουν το δρόμο τους. Καταλαμβάνουν ζωτικό σας χώρο , πολύτιμο χώρο που χρειάζεστε για να βιώσετε την πληρότητα και τη χαρά της στιγμής.

Σας δίνονται ορισμένοι τρόποι να επιτύχετε την ολοκλήρωση. 1. Να λέτε αυτό που θα κάνετε και να κάνετε αυτό που λέτε. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε πει, όταν αποχαιρετάτε κάποιον, “Θα σου τηλεφωνήσω'” ή “Ας ξαναβρεθούμε”. Ή τις φορές που υποσχεθήκατε σε κάποιον να του στείλετε ένα άρθρο από περιοδικό ή να τηλεφωνήσετε σε κάποιο φίλο εκ μέρους του. Μπορεί να το εννοούσατε, μπορεί και όχι – αυτά όμως τα αβλαβή λόγια γίνονται έντονες ενοχλήσεις όταν δεν κάνετε τίποτε και ξαναδείτε αυτό το πρόσωπο αργότερα. Δώστε μια υπόσχεση για να την κρατήσετε και όχι για να ικανοποιήσετε αυτόν που σας τη ζήτησε. Κάντε γνωστές τις προθέσεις σας σε όσους είναι γύρω σας και στη συνέχεια κρατήστε τις υποσχέσεις σας. Να λέτε ναι όταν εννοείτε ναι και όχι όταν εννοείτε όχι. 
2. Βγάλτε επιδέξια την αβεβαιότητα από τις σχέσεις σας.
3. Διατηρείτε τη μεθοδικότητα στη ζωή και στο εργασιακό σας περιβάλλον.
4. Συγχωρέστε λάθη του παρελθόντος
5. Ζήστε την κάθε ημέρα σαν να ήταν η τελευταία σας.
Να θυμόσαστε αυτήν την εργασία μόνο εσείς μπορείτε να την κάνετε για εσάς και κανένας άλλος! Καλή επιτυχία.
Ζιζή Πατεράκη
Διαισθητική Σύμβουλος
info@live-in-light.com
http://www.live-in-light.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *