Ελεύθερη επιλογή και εναλλακτικό σχέδιο!!!

Ζηζή Πατεράκη: Με ποιο τρόπο μπορώ να φέρω την αρμονία στη ζωή μου και στη ζωή των άλλων;  | My Lady
April 28, 2012
Ομοφυλοφιλικές Σχέσεις
April 28, 2012

Ελεύθερη επιλογή και εναλλακτικό σχέδιο!!!

Είναι πιθανό να αποφασίσουμε να συναντήσουμε ένα άτομο ώστε να ενεργοποιηθεί ένα συγκεκριμένο Σενάριο που έχουμε συνάψει και αμέσως μετά να προσπεράσουμε ο ένας τον άλλον, χωρίς να σταματήσουμε. Ενδέχεται επίσης να συναντήσουμε αυτόν τον άνθρωπο σε κάποια άλλη διασταύρωση στο μέλλον. Αν τα πρώτα μας σχέδια δεν καρποφορήσουν, αλλά το Συμβόλαιο είναι σημαντικό για μας ως Ψυχή, θα κανονίσουμε σίγουρα μια άλλη ευκαιρία, πολύ αργότερα, κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Για παράδειγμα, ένα παιδί που έπρεπε να είναι Θυγατέρα μας, μπορεί να εμφανιστεί ως Εγγονή. Αν κάτι μας εμποδίσει να γεννηθούμε στην οικογένεια που διαλέξαμε, μπορεί να την προσεγγίσουμε αργότερα, ως Νύφες ή Γαμπροί και θα νιώθουμε με τα πεθερικά μας έναν εξαιρετικά βαθύ και στενό δεσμό. Αυτά είναι γνωστά σαν Εναλλακτικά Σχέδια Ασφαλείας..
Από τη στιγμή που οι άνθρωποι αναγνωρίσουν ότι βρίσκονται μέσα σ’ ένα Εναλλακτικό Σχέδιο Ασφαλείας, λένε συνήθως: «Πάντα το ήξερα. Ποτέ δεν ένοιωσα ν’ ανήκω αληθινά στην οικογένειά μου, παρόλο που τους αγαπούσα όλους. Οι αδελφές και ο αδελφός μου ταιριάζουν σε όλα μεταξύ τους, ενώ εγώ όχι. Δεν είμαι λοιπόν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Απλά εκείνοι βρίσκονται σ’ έναν κόσμιο διαφορετικό από τον δικό μου».
Όταν κάποιος μάθει γιατί νιώθει με τον τρόπο που νιώθει, η γνώση μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή του. Σταματά να πιέζει τον εαυτό του για να προσαρμοστεί στο συγκεκριμένο οικογενειακό μοτίβο και δεν παλεύει πια προσπαθώντας να ζήσει με τις προσδοκίες των γονιών ή των συγγενών του. Αν κι αυτό εξηγεί τους λόγους, που ένοιωθε πάντα διαφορετικός, η ευθύνη για την ευτυχία του δεν παύει να παραμένει δική του.
Το πρόβλημα είναι ότι όταν τελικά καταλάβουμε την ιδέα των Συμβολαίων, συχνά έχουμε την τάση να πηγαίνουμε στην απέναντι πλευρά και να παραδίδουμε τη δύναμή μας στο Συμβόλαιο και να ξεχνάμε την Ελεύθερη Επιλογή μας.
Μία από τις δυσκολότερες ιδέες που πρέπει να συλλάβουμε είναι ότι όλα τα γεγονότα δεν συμβαίνουν εξαιτίας των Συμβολαίων. Στον Πλανήτη της Ελεύθερης Επιλογής υπάρχει πάντα προδιάθεση, αλλά όχι προκαθορισμός. Παράλληλα πρέπει να σημειώσουμε ότι ελάχιστα πράγματα συμβαίνουν κατά λάθος, αφού οι ανώτεροι εαυτοί μας συνεχώς συνθέτουν κι ενορχηστρώνουν εμπειρίες ώστε να μας βοηθήσουν να κατακτήσουμε τα θεμελιώδη μαθήματα της ζωής. Ο τρόπος που αντιδρούμε και χειριζόμαστε αυτές τις εμπειρίες έγκειται αποκλειστικά σε μας.
Αυτή είναι η Ελεύθερη Επιλογή.
….ΑΠΟ Τ ΒΙΒΛΙΟ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΥΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *