Ανθοϊάματα Dr Bach!

Πάσχα!!
April 8, 2012
ΣΕΛΕΣΤΙΤΗΣ
April 18, 2012

Ανθοϊάματα Dr Bach!

 
Η αμφίδρομη επιρροή ανάμεσα στο σώμα και στο «πνεύμα» είναι πια γνωστή και αποδεκτή, σε σημείο να θεωρείται φυσιολογική η κατάπτωση του σώματος και η ασθένειά του όταν η ψυχολογία μας δεν είναι καλή.
Σε αυτή τη βάση στηρίχτηκε ο γιατρός, βακτηριολόγος και ομοιοπαθητικός Έντουαρντ Μπαχ το 1930 για να ανακαλύψει τα ανθοϊάματα, μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας. Ο Μπαχ είχε συνειδητοποιήσει π.χ. ότι το συνεχές στρες που δημιουργείται από συναισθήματα όπως ο φόβος, η ανησυχία ή ο θυμός μπορεί να κάμψει την αντίσταση του ατόμου στην ασθένεια.
Πίστευε ότι τα γνήσια θεραπευτικά φυτά μπορούν να μεταλλάξουν τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά και έτσι να χτυπήσουν την αιτία των παθήσεων
. Ο ίδιος έλεγε: «Τα ιάματα θεραπεύουν όχι με άμεση επίθεση στην αρρώστια, αλλά πλημμυρίζοντας το σώμα μας με τις υπέροχες δονήσεις της Ανώτερης Φύσης μας, με την παρουσία των οποίων η αρρώστια διαλύεται σαν το χιόνι στον ήλιο».
 Τα ανθοϊάματα προέρχονται από 38 άνθη διαφόρων δέντρων και φυτών που έχουν τοποθετηθεί σε καθαρό νερό πηγής και εκτεθεί σε ηλιακό φως και παρασκευάζονται πάντα στον τόπο όπου ανακαλύφθηκαν, το Μάουντ Βέρνον της Αγγλίας.
 
Ο Δρ. Μπαχ είχε σκοπό να κάνει την χρήση των ιαμάτων απλή, αρκετά απλή ώστε να μπορούν όλοι να την καταλαβαίνουν.
Αυτός είπε: “Αυτό το θεραπευτικό έργο έχει γίνει και έχει δημοσιευτεί και δοθεί ελεύθερα έτσι ώστε οι άνθρωποι σαν κι εσάς να μπορούν να βοηθούν τον εαυτό τους είτε στην αρρώστια ή για να διατηρούνται γεροί και δυνατοί. Δεν χρειάζεται καμία επιστήμη, μόνο λίγη γνώση και συμπόνια και κατανόηση για την ανθρώπινη φύση, που συνηθίζεται σχεδόν σε όλους μας.”
Ο Δρ. Μπαχ συγκέντρωσε σε ομάδες τα 38 ιάματα κάτω από εφτά επικεφαλίδες:
1. Για φόβο (Rock Rose, Mimulus, Cherry Plum, Aspen, Red Chestnut).
2. Για αβεβαιότητα (Cerato, Scleranthus, Gentian, Gorse, Hornbeam, Wild Oat).
3. Για ανεπαρκές ενδιαφέρον για τις παρούσες καταστάσεις (Clematis, Honeysuckle, Wild Rose, Olive, White Chestnut, Mustard, Chestnut Bud).
4. Για μοναξιά (Water Violet, Impatiens, Heather).
5. Για τους υπερευαίσθητους σε επιρροές και ιδέες (Agrimony, Centaury, Walnut, Holly).
6. Για αποθάρρυνση ή απελπισία (Larch, Pine, Elm, Sweet Chestnut, Star of Bethlehem, Willow, Oak, Crab Apple).
7. Για υπερβολική έγνοια και φροντίδα για την ευημερία των άλλων (Chicory, Vervain, Vine, Beech, Rock Water)
Ένα πολύ σημαντικό μέρος της θεραπείας είναι το να αντιλαμβάνεστε γιατί παίρνετε ένα ίαμα, διότι αυτό σας βοηθάει να καταλάβετε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας και σας ενθαρρύνει να καθοδηγηθείτε προς μια θετική κατεύθυνση. Τα ιάματα επεξηγούνται μέσα από την περιγραφή του συναισθήματος ή του χαρακτηριστικού της προσωπικότητας για το οποίο χρειάζονται, αλλά φυσικά υπάρχει μια θετική πλευρά σε όλα τους. Ωστόσο, αν η περιγραφή ενός ιάματος γίνει πάρα πολύ θετική τότε μπορεί η ένδειξη για το ίαμα να παραποιηθεί τόσο πολύ ώστε να είναι δύσκολο κανείς να εκτιμήσει το λόγο για τον οποίο το παίρνει. Γι’ αυτό προσπάθησα να κάνω ισορροπημένες, απλές περιγραφές γιατί πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να σχετισθούμε με συναισθήματα που ξέρουμε και καταλαβαίνουμε.
Μπορούμε να κάνουμε μαζί μια συνεδρία και να διαλέξουμε τα κατάλληλα για εσάς στην συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *