Οψιδιανός – Μαύρος Οψιδιανός

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 1 1η με 5η ΜΑΙΟΥ Τρίτη έως Σάββατο
April 1, 2012
Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
April 2, 2012

Οψιδιανός – Μαύρος Οψιδιανός

 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο οψιδιανός είναι λειωμένη λάβα που κρύωσε τόσο γρήγορα, ώστε δεν είχε το χρόνο να κρυσταλλωθεί. Είναι μια πέτρα χωρίς όρια και περιορισμούς. Το αποτέλεσμα είναι ότι δουλεύει πολύ γρήγορα και με μεγάλη δύναμη. Οι ιδιότητές της να μεγεθύνει την αλήθεια και τη στοχαστικότητα την κάνουν ανελέητη στην έκθεση ελαττωμάτων αδυναμιών και μπλοκαρισμάτων. Τίποτε δεν μπορεί να κρυφτεί από τον οψιδιανό. Με το να μας δείχνει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε όλες τις καταστροφικές συνθήκες και αυτές που μας στερούν τη δύναμή μας, ο  οψιδιανός μας υποχρεώνει να μεγαλώσουμε και μας δανείζει ουσιαστική στήριξη για όσο το κάνουμε.
Ο οψιδιανός είναι μια άκρως προστατευτική πέτρα, δημιουργώντας μια ασπίδα κατά της αρνητικότητας. Παρέχει ένα γειωτικό σκοινί® (grounding cord) από το τσάκρα της βάσης* στο κέντρο της γης, απορροφά τις αρνητικές ενέργειες του περιβάλλοντος και μας δυναμώνει στις ώρες ανάγκης. Είναι χρήσιμος για τους πολύ ευαίσθητους ανθρώπους. Μπλοκάρει την ψυχική επίθεση* (psychic attack) και απομακρύνει τις αρνητικές πνευματικές επιρροές.
Ένα μεγάλο κομμάτι οψιδιανού μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο μπλοκάρισμα του γαιοπαθητικού στρες* ή στην απορρόφηση περιβαλλοντικής ρύπανσης, αλλά η τάση που έχει να κάνει την αλήθεια να εκρήγνυται κυριολεκτικά στο φως είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.
 Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι οι πολύ δυνατές επιπτώσεις που έχει είναι κάτι που δεν μπορούν να διαχειριστούν και προτιμούν να επιλέξουν μια πιο ήπια πέτρα για το σκοπό αυτό. 

Είναι όμως εξαιρετικά χρήσιμη για τους θεραπευτές και τους συμβούλους, καθώς όχι μόνο τους διευκολύνει να φτάσουν στην καρδιά του προβλήματος, αλλά και «σφουγγαρίζει» τις ενέργειες που απελευθερώνονται ως αποτέλεσμα της δουλειάς. 
Ο μαύρος (black obsidian) ή ο κοκκινοκάστανος οψιδιανός (mahogany obsidian) είναι οι πιο κατάλληλοι για τη δουλειά αυτή, ενώ ο δεύτερος είναι και ο ηπιότερος εκ των δύο
Σε πνευματικό επίπεδο, ο οψιδιανός δίνει ζωτικότητα στο σκοπό της ψυχής. Εξαλείφει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και ανακουφίζει την ένταση, ενσωματώνοντας την ψυχολογική σκιά στο σύνολο, για να φέρει πνευματική ακεραιότητα. Δένει το πνεύμα στο σώμα. Η πέτρα αυτή ενεργοποιεί την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Ενθαρρύνει την εξερεύνηση του αγνώστου, ανοίγοντας νέους ορίζοντες.
Σε νοητικό επίπεδο, ο οψιδιανός φέρνει διαύγεια στο νου και καθαρίζει τη σύγχυση και τις περιοριστικές αντιλήψεις. Εντούτοις, αυτό μπορεί να το
κάνει, καθιστώντας απολύτως ξεκάθαρο το τι κρύβεται πίσω από τη διανοητική δυστυχία ή ασθένεια*. Όταν αυτό έχει ξεκαθαριστεί, ο οψιδιανός διευρύνει τη
συνειδητότητα, μπαίνοντας στο βασίλειο του αγνώστου με εμπιστοσύνη και ευκολία.
Σε ψυχολογικό επίπεδο, ο οψιδιανός σας βοηθά να μάθετε ποιος πραγματικά είστε. Σας φέρνει αντιμέτωπο με την σκοτεινή πλευρά σας και σας διδάσκει πώς να την ενσωματώσετε. Η πέτρα αυτή σας βοηθά επίσης να εντοπίσετε πρότυπα συμπεριφοράς που έχουν πλέον ξεπεραστεί. 
Ο οψιδιανός διαλύει τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και παλιά τραύματα, φέρνοντας βάθος και διαύγεια στα συναισθήματα. Προωθεί τις ιδιότητες της συμπόνιας και της δύναμης.
ΘΕΡΑΠΕΙΑΤο μεγαλύτερο δώρο του οψιδιανού είναι η διαισθητική γνώση που δίνει για τις αιτίες της α-σθένειας. Βοηθά να χωνέψετε οτιδήποτε έχετε δυσκολία να δεχθείτε και προωθεί τη σωματική πέψη.
 Αποτοξινώνει, διαλύοντας τα μπλοκαρίσματα και τις εντάσεις στο φυσικό, υλικό σώμα και τα λεπτά σώματα* (subtle bodies), συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών που έχουν υποστεί σκλήρυνση.
 Μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας, τα προβλήματα των αρθρώσεων, τις κράμπες και τα τραύματα. Το ελιξήριό τους είναι ευεργετικό για το σοκ.
 Ανακουφίζει τους πόνους και σταματά την αιμορραγία, ευεργετώντας την κυκλοφορία του αίματος. Η πέτρα αυτή θερμαίνει τα άκρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί ένας διογκωμένος προστάτης.
Μαύρος οψιδιανός (black obsidian) Είναι μια πολύ ισχυρή και δημιουργική πέτρα. Γειώνει την ψυχή και τις πνευματικές δυνάμεις στο φυσικό επίπεδο, φέρνοντας τις υπό την καθοδήγηση της συνειδητής βούλησης και κάνοντας εφικτή την εμφάνιση των πνευματικών ενεργειών στη γη. Η χρήση αυτής της πέτρας αυξάνει τον αυτοέλεγχο. Ο μαύρος οψιδιανός μας υποχρεώνει να κοιτάξουμε κατά πρόσωπο τον πραγματικό μας εαυτό, μεταφέροντάς μας βαθιά στον υποσυνείδητο νου. 
Φέρνει τις ανισορροπίες και τις σκοτεινές ιδιότητες στην επιφάνεια για να απελευθερωθούν, υπογραμμίζοντας τους κρυμμένους παράγοντες. Μεγεθύνει όλες τις αρνητικές ενέργειες, ώστε να μπορέσετε να τις βιώσετε πλήρως και στη συνέχεια να τις απελευθερώσετε. Η θεραπευτική αυτή επίπτωση φτάνει πίσω στις προηγούμενες ζωές και μπορείτε να δουλέψετε πάνω στην προγονική γενιά και την οικογενειακή γραμμή.
Ο μαύρος οψιδιανός κάνει λίπασμα το παρελθόν για να δώσει μια εύφορη ενέργεια για την ανάπτυξη της ψυχής. 
Αναστρέφει πρότερη κατάχρηση δύναμης και ασχολείται με τα θέματα της ισχύος σε όλα τα επίπεδα, διδάσκοντας μας ότι το να έχουμε δύναμη δε μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε κατάχρηση της δύναμης αυτής πάνω στους άλλους, αλλά μας υποχρεώνει να τη διοχετεύουμε για το καλό όλων,
Ο μαύρος οψιδιανός έχει επίσης το χάρισμα της προφητείας και χρησιμοποιείται στις σαμανικές τελετές για να απομακρύνει τις σωματικές διαταραχές. 
Οι πέτρες μαύρου οψιδιανού είναι εξαιρετικά ισχυρή βοήθεια για το διαλογισμό και την κρυσταλλοσκόπηση αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για το ύψιστο καλό όλων. 


Στη θεραπεία, ο μαύρος οψιδιανός τοποθετείται στον αφαλό για να γειώσει την πνευματική ενέργεια στο σώμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *