Osho, Τάντρα Μέρος Β

Απαντήσεις του OSHO για σχέσεις και αγάπη!Τάντρα Α Μέρος
March 31, 2012
ΟSHO Τάντρα, Μέρος Γ
March 31, 2012

Osho, Τάντρα Μέρος Β

Στρέψτε όλη τη συνείδησή σας σ’ αυτήν τη νέα φώτιση, που αναπτύσσεται μέσα σας. Στην αρχή, οι στιγμές αυτές θα είναι λιγοστές και μικρής διάρκειας. Αλλά και μόνο μια φορά αν θα έλθει αυτή η στιγμή, όπου η αγάπη δεν είναι πια αγάπη αλλά προσευχή, εσείς θα εισέλθετε στην στιγμή της Τάντρα. Δεν αξίζει να ανησυχείτε για την σκοτεινή νύκτα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτό. Πηγαίνετε από ημέρα σε ημέρα. Θα θυμάστε ότι την ημέρα έως την επόμενη ημέρα υπάρχει η νύκτα – καμιά φορά ατελείωτη. Να σκέπτεστε αυτές τις νύκτες ως απλά σκοτεινά τούνελ. Στη μία άκρη του τούνελ είναι το φως, στην άλλη άκρη του πάλι φως και μεταξύ τους το σκοτεινό τούνελ. Και αυτό είναι καλό, διότι έτσι προετοιμάζονται τα μάτια σας να δουν το φως πιο καθαρά.
 
Είναι σαν την ανάπαυση, σαν τη χαλάρωση. Μην σκέπτεστε πως η μία νύκτα αντικαθιστά την άλλη και η ημέρα είναι απλά ένα μεσοδιάστημα μεταξύ τους, όχι. Κι όμως, αυτές οι λιγοστές και μικρής διάρκειας στιγμές είναι τα λάμποντα διαλεκτά διαμάντια. Απλά να σκέπτεστε αυτές τις στιγμές. Μια στιγμή συνέβη σήμερα, η άλλη ίσως, θα συμβεί σ’ έναν χρόνο. Μην ανησυχείτε γι’ αυτόν τον χρόνο, αυτό δεν είναι το βασικό, ας συγκεντρώνονται τα μάτια σας σ’ αυτήν και μόνο σ’ αυτήν την στιγμή, από τη μια στιγμή της αγάπης στην άλλη, από τη μιαa στιγμή της συνειδητοποίησης στην άλλη συνειδητοποίηση. Σε λίγο η πτώση προς τα πίσω θα γίνεται όλο και πιο αραιά και θα εξαφανιστεί. Δεν πρέπει να νοιώθετε ενοχές, δεν χρειάζεται να μετανιώνετε γι’ αυτό. Είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, δεχτείτε το.
«Πώς μπορεί να με βοηθήσει η εξωτερική γυναίκα να ενωθώ με τη γυναίκα, που υπάρχει μέσα μου;»
Μην σκέπτεστε «πώς». Αν υπάρχει η αγάπη, αυτό θα συμβαίνει. Η αγάπη δεν είναι «πώς», η αγάπη δεν είναι «να ξέρω πώς». Απλά να αγαπάτε χωρίς καμμία αιτία. Αγαπάτε με το σεβασμό και την ευλάβεια. Απλά να αγαπάτε: κοιτάτε τον άλλο όχι ως σώμα, αλλά ως ψυχή, κοιτάτε τον άλλον όχι ως νου, αλλά ως μη νου. Εάν εσείς είστε ικανοί να βλέπετε τον μη νου στη γυναίκα σας, θα γίνετε ικανοί πολύ εύκολα να βρείτε την εσωτερική γυναίκα σας. Τότε η εξωτερική γυναίκα είναι μόνον ο οδηγός. Δια μέσου της εξωτερικής γυναίκας, εσείς θα οδηγηθείτε πίσω στην εσωτερική σας γυναίκα. Εάν όμως η εξωτερική γυναίκα για σας είναι μόνον το σώμα – τότε εσείς τοποθετήσατε μπροστά σας ένα φράγμα. Εάν η άλλη γυναίκα είναι απλά ψυχή, κενό, απλός διάδρομος, τότε τίποτε δε σας εμποδίζει, η ενέργειά σας θα πηγαίνει πίσω, θα εισχωρήσει και θα βρει την εσωτερική σας γυναίκα.
Ο κάθε άντρας και η κάθε γυναίκα μπορούν να βοηθήσουν εξωτερικά να εντοπιστεί η εσωτερική γυναίκα και ο εσωτερικός άντρας. Αλλά γι’ αυτό το πράγμα δεν υπάρχει το «πώς». Χρειάζεται ευλάβεια. Να σκέπτεστε τον άλλον, να διαλογίζεστε πάνω στον άλλον ως θεότητα. Ο άλλος είναι θεϊκός. Ας επικρατεί αυτή η στάση, ας σας περιβάλλει αυτό το κλίμα. Και αυτό θ’ αρχίσει να συμβαίνει! Ήδη αρχίζει να συμβαίνει.
Τρίτη ερώτηση:
Αγαπημένε OSHO, γιατί οι άνθρωποι δε σε προσέχουν; Απ’ την στιγμή που εγώ δέχτηκα τη sanyasa, μπορώ να δω πολύ καθαρά αυτήν την βλακεία τους. Γιατί αυτοί δεν το βλέπουν;
– Μην είσαι τόσο σκληρός με τους ανθρώπους. Εκτός αυτού, αυτό δε σε αφορά. Αν αυτοί δεν το θέλουν, τότε αυτή είναι η απόφασή τους και η ελευθερία τους. Μην αποκαλείς αυτό το πράγμα βλακεία, διότι αν εσύ  αποκαλείς αυτό βλακεία, μέσα σου αυτοστιγμής εμφανίζεται το λεπτό Εγώ σου – εσύ δήθεν μπορείς να δεις και αυτοί όχι, διότι εσύ είσαι ο έξυπνος και αυτοί οι βλάκες. Όχι, αυτά τα πράγματα δεν είναι καλά.
Συνέβη μια φορά το εξής…
Ο Μωάμεθ πήγε στο τζαμί  για να κάνει την πρωινή προσευχή του και πήρε μαζί του ένα νεαρό, ο οποίος ποτέ μέχρι τότε δεν είχε μπει σε τζαμί. Όταν γύρισαν στο σπίτι, ήταν πρωί, νωρίς και οι άνθρωποι ακόμη κοιμούνταν, ο νεαρός είπε στο Μωάμεθ:
– Χαζράτ, κοίτα αυτούς τους αμαρτωλούς, αυτοί κοιμούνται ακόμη. Μα επιτρέπεται να κοιμάσαι τέτοια ώρα; Αυτήν την ώρα πρέπει να προσεύχεσαι!
Ήταν η πρώτη φορά, που αυτός ο νεαρός πήγε ο ίδιος να προσευχηθεί.
Ξέρετε τι είπε ο Μωάμεθ; Σηκώνοντας τα μάτια του στον ουρανό, είπε: «Συγχώρεσε».
– Σε ποιόν είπες «συγχώρεσε», Μωάμεθ?
– Στο Θεό. Θα πάω τώρα πίσω στο τζαμί… αλλά σε παρακαλώ, να μην έλθεις μαζί μου αυτήν τη φορά. Πολύ καλά έκανες, που δεν πήγαινες στο τζαμί πριν, δεν έκανα καλά, που σε πήρα μαζί μου. Καλά έκανες που κοιμόσουνα και συ πριν, τουλάχιστον μέσα σου δε συσσωρευόταν αυτό το Εγώ σου. Τώρα εσύ μου έγινες άγιος με μία μόνο προσευχή, ενώ αυτοί οι άνθρωποι είναι για σένα αμαρτωλοί. Η δική μου η προσευχή έχει χαλάσει με το να σε πάρω μαζί μου. Σε παρακαλώ, μην έρχεσαι άλλη φορά. Τουλάχιστον εγώ δεν σκοπεύω να σε πάρω μαζί μου.
Και ο Μωάμεθ πήγε πίσω να προσευχηθεί και να ζητήσει απ’ το Θεό συγχώρεση. Έκλεγε και δάκρυα κυλούσαν στο πρόσωπό του…
Εσύ δέχτηκες τη sanyasa λίγες μέρες πριν – ή λίγες εβδομάδες πριν – και θεωρείς ότι οι άλλοι είναι βλάκες; Αυτό είναι λάθος, είναι πολύ λάθος. Στην πραγματικότητα, ο sanyasini είναι εκείνος ο οποίος έπαψε να επεμβαίνει στη ζωή των ξένων ανθρώπων. Αυτό που κάνεις, είναι επέμβαση, είναι θέση. Γιατί; Εάν οι άνθρωποι δε θέλουν να με βλέπουν, εάν δε θέλουν να με ακούν, εάν δε θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει εδώ, αυτή είναι η ελευθερία τους, αυτοί πρέπει να μείνουν οι εαυτοί τους.
Όταν μέσα σας συσσωρεύεται αυτή η στάση, έτσι γεννιέται ο φανατισμός. Τότε μια ημέρα εσείς γίνεστε φανατικοί, τότε μπορεί να φτάσετε στο σημείο να εξαναγκάζετε τους ανθρώπους να έλθουν εδώ… φωνάζοντας τους «Πρέπει να έλθετε!». Να τι έκανε η θρησκεία ανά τους αιώνες: οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν τους ινδουιστές, οι ινδουιστές σκοτώνουν τους μουσουλμάνους, οι χριστιανοί σκοτώνουν τους μουσουλμάνους, οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν τους χριστιανούς. Γιατί; Από οίκτο, λένε. Πρέπει να σας βάλουμε στην σωστή οδό. Έχετε ξεφύγει από την οδό και εμείς δεν μπορούμε να σας επιτρέψουμε να ξεφύγετε από τη σωστή οδό.
Ελευθερία σημαίνει την απόλυτη ελευθερία. Επίσης ελευθερία σημαίνει, ότι μπορείτε να ξεφύγετε από την οδό. Όταν εσείς δεν επιτρέπετε στον άνθρωπο να ξεφύγει από την οδό, τότε τι ελευθερία είναι αυτή; Όταν εσείς λέτε στο μικρό παιδί:
«Είσαι ελεύθερος, αλλά να φέρεσαι σωστά και τι είναι το σωστό, εγώ αποφασίζω», τότε τι σόι ελευθερία είναι αυτή;
Ποιος είστε εσείς, που θα αποφασίζετε τι είναι το σωστό; Ο καθένας αποφασίζει μόνος για τον εαυτόν του.
Είναι πολύ εύκολο να οδηγηθείς σ’ αυτήν την στάση. Να γιατί ανά τους αιώνες επικρατούσε αυτή η βλακεία – εκατομμύρια ανθρώπων έχουν σφαχτεί εν ονόματι της αγάπης, εν ονόματι του Θεού. Πως ήταν αυτό δυνατόν;
Να πως… οι χριστιανοί θεωρούσαν, ότι εκπληρώνουν το μεγαλύτερο χρέος προς την ανθρωπότητα, διότι μέσα τους επικρατούσε η σκέψη: «Εάν δεν έλθετε προς τον Χριστό, δε θα έλθετε ποτέ προς το Θεό». Εάν κοιτάξετε τη λογική τους, αυτή θα σας φανεί πολύ συμπονετική. Εάν όμως έτσι είναι τα πράγματα, ότι δηλαδή μπορείτε να έλθετε στο Θεό μόνο δια μέσου του Χριστού, τότε εκείνοι οι άνθρωποι, που είχαν καεί στην πυρά ζωντανοί ή είχαν σκοτωθεί ή είχαν βασανισθεί, ήσαν πράγματι οι μεγάλοι άγιοι.
Όμως εμφανίζεται το πρόβλημα. Οι μουσουλμάνοι θεωρούν, ότι μπορείτε να έλθετε στο Θεό μόνο δια μέσου του Μωάμεθ, διότι ο Μωάμεθ ήταν ο τελευταίος προφήτης. Ο Ιησούς δεν είναι έγκυρος πια. Ο Θεός έστειλε άλλο μήνυμα, πιο τέλειο, ήλθε η νέα έκδοση. Γιατί τότε να ανησυχείτε για τον Ιησού, αφού ήλθε ο Μωάμεθ; Ο τελευταίος πρέπει να είναι και ο καλύτερος, γι’ αυτό ελάτε στο Θεό δια μέσου του Μωάμεθ. Τώρα πια υπάρχει μόνον ένας Θεός και μόνον ένας προφήτης Του και ο προφήτης αυτός είναι ο Μωάμεθ. Και αν δεν τους ακούσετε, αυτοί είναι έτοιμοι να σας σκοτώσουν απλά από την αγάπη, για το δικό σας το καλό.
Και τώρα ακούστε τους ινδουιστές… αυτοί λένε, ότι όλα αυτά είναι ανοησίες, η πιο πρώτη έκδοση είναι η καλύτερη και αυτή είναι οι Βέδες. Γιατί; Διότι ο Θεός δεν μπορεί να κάνει κανένα λάθος, γι’ αυτό δεν μπορεί να τελειοποιηθεί. Το πρώτο είναι και το καλύτερο! Αυτός δεν μπορεί να κάνει λάθη, γι’ αυτό πώς είναι δυνατό να τελειοποιηθεί; Το πρώτο είναι και το τελευταίο, είναι το άλφα και το ωμέγα. Ο Θεός το έδωσε αυτό μια φορά και για πάντα, προς τι τότε οι άλλες εκδόσεις; Αυτές είναι για τους ανόητους ανθρώπους, που αδυνατούν να καταλάβουν το πρωτότυπο. Εάν μπορείτε να καταλάβετε τις Βέδες, τότε δεν χρειάζεται να καταλαβαίνετε τη Βίβλο ή το Κοράνι, αυτά τα δυο είναι ανόητα. Το πρώτο ήταν και το καλύτερο. Ο Θεός πίστευε ότι ο άνθρωπος θα καταλάβει. Μετά όμως κατάλαβε, ότι ο άνθρωπος είναι πολύ ανόητος και μόνο λίγοι σοφοί άνθρωποι μπόρεσαν να καταλάβουν. Τότε Αυτός αναγκάστηκε να κατεβάσει το επίπεδό Του λίγο πιο κάτω. Δεν πρόκειται για την τελειοποίηση, απλά Αυτός κατέβηκε πιο κάτω, εκεί, όπου βρίσκεται ο άνθρωπος. Γι’ αυτό Αυτός έδωσε τη Βίβλο. Μα και αυτή έμεινε ακατανόητη, γι’ αυτό ο Θεός έδωσε το Κοράνι. Και αυτό έμεινε ακατανόητο, γι’ αυτό ο Θεός έδωσε τον Γκουρού Γκραντ.
Αυτή είναι η πτώση του ανθρώπου.
Σύμφωνα με τους ινδουιστές, το παρελθόν ήταν τέλειο, από τότε ο άνθρωπος έπεσε, σήμερα επικρατεί η πλέον ανόητη εποχή. Ο άνθρωπος δεν αναπτύσσεται, αυτός κατεβαίνει προς τα κάτω. Δεν πρόκειται για την εξέλιξη, αλλά για τον εκφυλισμό. Οι τέλειοι άνθρωποι ήσαν στην εποχή των Βεδών.
Σήμερα στη γη υπάρχουν 300 θρησκείες και η καθεμιά φιλοδοξεί τα δικά της, η κάθε θρησκεία είναι έτοιμη να σκοτώσει την άλλη. Από πολύν καιρό η μια κρατάει απ’ το λαιμό την άλλη. Κάτι βασικό πορεύτηκε στη λάθος οδό. Να τι πήγε στραβά – εσείς ζητάτε από μένα να σας επιτρέψω να είστε φανατικοί. Όχι! Αυτό ποτέ δε θα συμβεί, τουλάχιστον με μένα, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ εδώ. Οι άλλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν, να το ερμηνεύουν όπως θέλουν. Δε δικαιούστε να θεωρείτε τους άλλους βλάκες. Οι άλλοι έχουν το δικό τους νου και αυτό είναι θαυμάσιο.
Άκουσα το εξής:
Ένα νεγράκι  γύρισε στο σπίτι βαμμένος στα άσπρα και είπε:
– Τα παιδιά στο σχολείο με έβαψαν ολόκληρο στα άσπρα.
Η μάνα του έριξε ξύλο για να του βγάλει την βλακεία απ’ το κεφάλι. Γύρισε ο πατέρας στο σπίτι και ρώτησε:
– Τι συμβαίνει εδώ;
Η μάνα του είπε πως τα παιδιά στο σχολείο τον έβαψαν στα άσπρα. Γι’ αυτό και ο πατέρας του έριξε ξύλο για να μάθει να υπερασπίζει την ατομικότητά του.
Σε λίγο ακούστηκε η σιγανή φωνή του παιδιού:
– Ήμουν λευκός μόνο για 2 ώρες και ήδη σας μισώ, μαύρα σκαθάρια της κοπριάς…
Και ήσουνα σαν τους άλλους λίγες μόνο εβδομάδες πριν… Σας παρακαλώ, να είστε υπομονετικοί, να είστε νοήμονες και να σέβεστε την ελευθερία των άλλων, τον τρόπο της ζωής τους, την οδό τους, την ύπαρξή τους.
Τέταρτη ερώτηση:
Αγαπημένε OSHO, γιατί σ’ όλους τους αιώνες η κοινωνία επέβαλλε ταμπού στο σεξ;
– Είναι πολύ δύσκολη η ερώτηση αυτή και ταυτοχρόνως πολύ σημαντική, που αξίζει της προσοχής. Το σεξ είναι το ισχυρότερο ένστικτο του ανθρώπου. Οι πολιτικοί και οι ιερείς καταλάβαιναν εξ αρχής, ότι το σεξ είναι η πιο κινητική ενέργεια μέσα στον άνθρωπο. Συνεπώς αυτή πρέπει να ελαττωθεί, να περικοπεί. Αν επιτραπεί στον άνθρωπο η πλήρης ελευθερία στο σεξ, τότε είναι αδύνατη η κυριαρχία πάνω του. Θα είναι αδύνατο να τον μετατρέψεις σε δούλο. Δεν έχετε δει πως γίνεται αυτό; Όταν θέλετε να ζέψετε ένα βόδι σε κάρο, τι κάνετε; Τον ευνουχίζετε, του καταστρέφετε τη σεξουαλική του ενέργεια. Έχετε δει τη διαφορά μεταξύ του βοδιού και του ταύρου; Τι μεγάλη διαφορά! Το βόδι είναι απλά ένα ελεεινό φαινόμενο, ένας δούλος. Ο ταύρος είναι πανέμορφος, είναι ένα θαυμάσιο φαινόμενο, πανέμορφο φαινόμενο. Κοιτάξτε τον πως περπατάει, αυτός περπατάει σαν αυτοκράτορας! Και κοιτάξτε το βόδι, που σέρνει το κάρο… Το ίδιο είχε γίνει και με τον άνθρωπο. Το σεξουαλικό ένστικτο είχε ελαττωθεί, περικοπεί, σακατευτεί. Τώρα ο άνθρωπος δεν υπάρχει πια ως ταύρος, υπάρχει ως βόδι. Και ο κάθε άνθρωπος τώρα σέρνει χίλια και ένα κάρα. Κοιτάξτε πίσω σας και θα ανακαλύψετε αυτά τα χίλια και ένα κάρα και σεις είστε δεμένοι σ’ αυτά. Γιατί δεν μπορείτε να δέσετε τον ταύρο; Ο ταύρος είναι δυνατός. Αν αυτός δει την αγελάδα, που περνάει δίπλα του, αυτός θα παρασύρει και σας και το κάρο σας και θα τρέξει στην αγελάδα. Δεν θα τον απασχολήσει καθόλου ποιος είστε σεις και δε θα σας υπακούσει. Είναι αδύνατο να κρατήσεις υπό έλεγχο τον ταύρο.
Η σεξουαλική ενέργεια είναι ενέργεια της ζωής, είναι ανεξέλεγκτη. Ενώ οι πολιτικοί και οι ιερείς δεν ενδιαφέρονται για σας, αυτοί ενδιαφέρονται να στρέψουν την ενέργειά σας στην χρήσιμη γι’ αυτούς κατεύθυνση. Γι’ αυτό και υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός…
Και πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό.
Η καταπίεση του σεξ, η επιβολή σ’ αυτό των ταμπού, είναι η βάση της  δουλείας του ανθρώπου. Και ο άνθρωπος είναι αδύνατο να γίνει ελεύθερος, ώσπου το σεξ του να γίνει ελεύθερο. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει πραγματικά ελεύθερος, ως να αφεθεί στη φυσική της ανάπτυξη η σεξουαλική του ενέργεια.
Υπάρχουν πέντε πονηριές, με τις οποίες ο άνθρωπος κατήντησε δούλος, υπέπεσε σ’ αυτό το τερατώδες φαινόμενο και έγινε ανάπηρος.
Πρώτον:
κάντε τον άνθρωπο τόσο αδύναμο, όσο είναι δυνατό, εάν θέλετε να κυριαρχείτε πάνω του. Αν ο ιερέας ή ο πολιτικός θέλουν να κυριαρχούν πάνω σας, τότε πρέπει να σας κάνουν όσο το δυνατόν αδύναμους. Ναι, σ’ ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις, π.χ. κατά την στρατιωτική θητεία – εδώ χρειάζονται οι εξαιρέσεις για την άμυνα κατά των εχθρών, μόνον τότε, σε άλλες περιπτώσεις – όχι. Στον στρατό επιτρέπονται πολλά πράγματα, που δεν επιτρέπονται στους άλλους ανθρώπους. Ο στρατός υπηρετεί το θάνατο και γι’ αυτό επιτρέπεται να είναι κάποιος δυνατός. Του επιτρέπεται να είναι τόσο δυνατός, όσο αυτό είναι εφικτό, γιατί χρειάζεται ώστε να σκοτώνει τους εχθρούς.
Οι άλλοι άνθρωποι είναι σακατεμένοι. Τους υποχρεώνουν να μείνουν αδύναμοι με χίλιους και δύο τρόπους. Και ο καλύτερος τρόπος να κάνεις τον άνθρωπο αδύναμο – είναι να μην παραχωρήσεις στην αγάπη την πλήρη ελευθερία. Η αγάπη είναι τροφή. Τώρα τελευταία ανακάλυψαν και οι ψυχολόγοι, πως αν δε δώσετε στο μωρό αγάπη, αυτό αδυνατίζει και γίνεται αρρωστιάρικο. Μπορείτε να του δώσετε γάλα, μπορείτε να του δώσετε φάρμακα, μπορείτε να του δώσετε τα πάντα… μόνο μη δώσετε αγάπη, μην το φιλάτε, μην το σφίγγετε στην αγκαλιά και το παιδί θα γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Τότε αυτό θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει παρά να επιβιώσει. Τι έχει συμβεί; Γιατί; Πολύ απλά – όταν εσείς το αγκαλιάζετε, το φιλάτε, του δίνετε τη ζεστασιά, με κάποιον τρόπο το παιδί νοιώθει χορτάτο, αποδεκτό, αγαπητό, χρήσιμο. Το παιδί εξ αρχής αρχίζει να νοιώθει την αξία του, το παιδί αρχίζει να νοιώθει κάποιον σκοπό στη ζωή του.
Από την παιδική του ηλικία εμείς το κρατάμε πεινασμένο, δεν του δίνουμε τόση αγάπη, όση αυτό χρειάζεται. Μετά αναγκάζουμε το νεαρό άνδρα ή τη νεαρή γυναίκα να μη συνάπτουν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους μέχρι να παντρευτούν. Στην ηλικία των 14 ετών αυτοί γίνονται σεξουαλικά ώριμοι. Αλλά η μόρφωση πρέπει να απορροφά περισσότερο χρόνο για ακόμη 10 χρόνια, 24 χρόνια, 25 χρόνια, τότε αυτοί θα αποκτήσουν τα ντοκτορά τους, γι’ αυτό πρέπει να τους υποχρεώνουμε να μη συνάπτουν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους.
Η σεξουαλική ενέργεια φτάνει στο αποκορύφωμά της κάπου στην ηλικία των 18 ετών. Ποτέ πια ο άνδρας δε θα είναι τόσο ικανός και ποτέ πια η γυναίκα δε θα είναι ικανή να νοιώσει εντονότερο οργασμό, απ’ αυτόν που είναι ικανή να νοιώσει στην ηλικία περίπου των 18 ετών. Αλλά εμείς τους υποχρεώνουμε να μην κάνουν έρωτα. Υποχρεώνουμε τα αγόρια να ζουν στα δικά τους ξεχωριστά δωμάτια – οι άνδρες και οι γυναίκες κρατιούνται χωριστά – και μεταξύ αυτών των δυο άκρων βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της αστυνομίας, των πανεπιστημίων, των γραμματέων, των διευθυντών, των εκπαιδευτικών. Αυτοί βρίσκονται στο ενδιάμεσο για να συγκρατήσουν τα αγόρια από το να πλησιάζουν τα κορίτσια, για να συγκρατήσουν τα κορίτσια από το να πλησιάζουν τα αγόρια. Γιατί; Για ποιο λόγο ανησυχούν τόσο πολύ; Αυτοί προσπαθούν να σκοτώσουν τον ταύρο και να δημιουργήσουν το βόδι.
Τον καιρό εκείνο, όταν είστε στην ηλικία των 18 ετών, φτάνετε στο αποκορύφωμα της σεξουαλικής σας ενέργειας, της ενέργειας της αγάπης σας. Τον καιρό που θα παντρευτείτε, στα 25, 26, 27… η ηλικία όλο και μεγαλώνει, μεγαλώνει. Όσο πιο πολιτισμένη είναι η χώρα, τόσο πιο πολύ εσείς περιμένετε, διότι πρέπει να μάθετε περισσότερα, πρέπει να βρείτε δουλειά, το ένα και το άλλο. Τον καιρό που παντρεύεστε, η ενέργειά σας παρουσιάζει την τέλεια πτώση.
Δεύτερον:
κρατάτε τον άνθρωπο σε τέτοια άγνοια και ψεύδος, που γίνεται δυνατό να μπορείτε εύκολα να τον εξαπατάτε. Και αν εσείς θέλετε να δημιουργήσετε κάποιον ηλίθιο – που είναι απαραίτητος στους ιερείς, τους πολιτικούς και τη συνωμοσία τους – τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να μην επιτρέπετε στον άνθρωπο να αγαπά ελεύθερα. Χωρίς την αγάπη η νοημοσύνη του ανθρώπου θα ελαττωθεί. Μήπως δεν το έχετε παρατηρήσει; Όταν ερωτεύεστε, ξαφνικά όλες οι ικανότητές σας φτάνουν στο αποκορύφωμα, στο  κρεσέντο. Λίγα λεπτά πριν φαινόσασταν βλάκας και συναντήσατε μια γυναίκα… και ξαφνικά στην ύπαρξή σας ξεχύθηκε μεγάλη χαρά, ανάψατε. Όταν οι άνθρωποι αγαπούν, φτάνουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Όταν η αγάπη χάνεται ή δεν υπάρχει, αυτοί φτάνουν στο ελάχιστο των δυνατοτήτων τους.
Οι μεγαλύτεροι, οι εξυπνότεροι άνθρωποι είναι οι πιο σεξουαλικοί άνθρωποι. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, διότι η ενέργεια της αγάπης στη βάση της είναι έξυπνη. Εάν εσείς δεν μπορείτε να αγαπάτε, εσείς με κάποιον τρόπο κλείνεστε, γίνεστε ψυχροί, δεν μπορείτε να ρέετε. Ο άνθρωπος ρέει, όσο αυτός αγαπά. Όταν ο άνθρωπος αγαπά, νοιώθει τέτοια σιγουριά, που μπορεί να φτάσει ως τα άστρα. Να γιατί η γυναίκα αισθάνεται μεγάλη έμπνευση, ο άνδρας αισθάνεται μεγάλη έμπνευση.
Όταν η γυναίκα αγαπά, αυτοστιγμής γίνεται πανέμορφη… αμέσως! Ένα λεπτό πριν ήταν μια απλή, συνηθισμένη γυναίκα… αλλά η αγάπη ξεχύθηκε πάνω της, λούστηκε με μια τελείως άλλη ενέργεια, γύρω της εμφανίστηκε μια νέα αύρα. Περπατάει πιο χαριτωμένα, περπατάει χορεύοντας. Στο πρόσωπό της υπάρχει φρεσκάδα, λάμπει ολόκληρη. Τα μάτια της γίνονται απίστευτα όμορφα. Το ίδιο πράγμα γίνεται και στον άνδρα.
Όταν οι άνθρωποι αγαπούν, φτάνουν στο μέγιστο. Απαγορέψτε την αγάπη να εκδηλώνεται και οι άνθρωποι θα μείνουν στο ελάχιστο. Όταν μένουν στα ελάχιστα, είναι ανόητοι, άσχετοι, δεν ανησυχούν για την γνώση. Και όταν οι άνθρωποι είναι αγράμματοι και ανόητοι, εύκολα αυταπατούνται, μπορείς εύκολα να τους εξαπατήσεις. Όταν οι άνθρωποι είναι σεξουαλικά καταπιεσμένοι, όταν καταπιέζεται η αγάπη τους, επιθυμούν παθιασμένα την άλλη ζωή, σκέπτονται τους ουρανούς, τον παράδεισο και δεν σκέπτονται να δημιουργήσουν τον παράδεισο εδώ και τώρα.
Όταν αγαπάτε, ο παράδεισος είναι εδώ και τώρα. Τότε δεν ανησυχείτε για τίποτα κι αν συμβαίνει αυτό, τότε ποιος θα πάει στον ιερέα; Τότε ποιος θα ανησυχεί ότι πρέπει να υπάρχει ο παράδεισος; Είστε ήδη εκεί, τα άλλα δε σας ενδιαφέρουν. Όταν όμως η ενέργεια της αγάπης σας είναι καταπιεσμένη, αρχίζετε να σκέπτεστε: «Εδώ δεν υπάρχει τίποτε. Το τώρα είναι κενό. Τότε κάπου πρέπει να υπάρχει κάποιος σκοπός…». Πηγαίνετε στον ιερέα και τον ρωτάτε για τους ουρανούς και κείνος σας ζωγραφίζει τη μαγευτική εικόνα των ουρανών.
Το σεξ καταπιέστηκε, γι’ αυτό μπορείτε να ενδιαφέρεστε για την άλλη ζωή. Και όταν οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την άλλη ζωή, αυτοί φυσικά δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτήν τη ζωή. Η Τάντρα λέει: αυτή η ζωή είναι η μοναδική ζωή. Η άλλη ζωή κρύβεται πίσω απ’ αυτήν τη ζωή. Δεν είναι αντίθετή της, δεν είναι κάπου μακριά. Αυτή είναι μέσα της. Πηγαίνετε μέσα της.
Είναι αυτή!
Πηγαίνετε μέσα της και θα βρείτε την άλλη.
Ο Θεός κρύβεται μέσα στον κόσμο, αυτό είναι το μήνυμα της Τάντρα. Ένα μεγάλο μήνυμα, πανέμορφο, ασύγκριτο.
Ο Θεός κρύβεται μέσα στον κόσμο. Ο Θεός κρύβεται στο εδώ και στο τώρα.
Αν αγαπάτε, θα έχετε τη δυνατότητα να το δείτε.
Τρίτο μυστικό:
Κράτα τον άνθρωπο μέσα στο μεγαλύτερο δυνατό φόβο. Και ο σίγουρος τρόπος επίτευξης του εγχειρήματος αυτού είναι να μην του επιτρέψεις να αγαπάει, διότι η αγάπη διαλύει τον κάθε φόβο… Η αγάπη είναι ο βούρδουλας του φόβου. Όταν αγαπάτε, δε φοβάστε. Όταν αγαπάτε, μπορείτε να παλέψετε με όλον τον κόσμο. Όταν αγαπάτε, νοιώθετε απεριόριστη ικανότητα στα πάντα. Όταν όμως δεν αγαπάτε, εσείς φοβάστε ακόμα και τα μικρά πράγματα. Όταν δεν αγαπάτε, ενδιαφέρεστε περισσότερο για την ασφάλεια. Όταν αγαπάτε, ενδιαφέρεστε περισσότερο για τις περιπέτειες, την έρευνα.
Στους ανθρώπους απαγορευόταν να αγαπούν, διότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να τους κρατούν μέσα στο φόβο. Και όταν αυτοί φοβούνται και τρέμουν, πάντα είναι γονατιστοί και κάνουν τεμενάδες στον ιερέα και στον πολιτικό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνωμοσία εναντίον μας. Οι δικοί σας πολιτικοί και ιερείς λένε: «Είμαστε εδώ για να σας εξασφαλίσουμε, να σας βοηθήσουμε να πετύχετε την καλύτερη ζωή. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε για σας την καλύτερη ζωή». Όμως αυτοί είναι οι καταστροφείς της ζωής από τη φύση τους.
Τέταρτον:
Κρατάτε τον άνθρωπο όσο γίνεται πιο δυστυχισμένο, διότι ο δυστυχισμένος άνθρωπος είναι μπερδεμένος, ο δυστυχισμένος άνθρωπος δεν εκτιμά τον εαυτό του, ο δυστυχισμένος άνθρωπος καταδικάζει τον εαυτό του, ο δυστυχισμένος άνθρωπος νοιώθει ότι έκανε κάπου λάθος. Ο δυστυχισμένος άνθρωπος δεν έχει το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια του: εσείς μπορείτε να τον στείλετε εδώ και κει, αυτός πολύ εύκολα μπορεί να παρασυρθεί από τη ροή. Και ο δυστυχισμένος άνθρωπος είναι πάντα έτοιμος να τον εξουσιάσουν, να του δώσουν διαταγές, να του επιβάλλουν μια ορισμένη τάξη, διότι αυτός ξέρει: «Από μόνος μου είμαι δυστυχισμένος. Ίσως κάποιος μπορέσει να βάλει τάξη στη ζωή μου». Αυτός είναι έτοιμο θύμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *